Starterslicentie bestrijdingstechnicus (LBT)

LBT

Bent (of kent) u iemand die wil starten met werken in de plaagdierenbranche en graag wil kennismaken met het vak? Dan is de opleiding Leerling Bestrijdingstechnicus (LBT) wellicht de perfecte introductie tot dit vakgebied. U volgt bij een van de opleiders de opleiding en vraagt via hen een eerste examen aan.

Meer info

De opleiding Leerling Bestrijdingstechnicus is in het leven geroepen om een aankomende bestrijdingstechnicus de beginselen van het vak te leren en om bewustzijn te creëren. Het is een grote verantwoordelijkheid om plaagdieren op een correcte manier te weren en biociden op een verantwoorde manier toe te passen met respect voor mens, dier en milieu. De opleiding is dan ook een ‘must’ als u in de plaagdierenbranche werkt. Daarom is het belangrijk om een gedegen kennis van zaken te hebben en dit op een klantvriendelijke manier te communiceren, zowel in woord als in geschrift.

De opleiding bestaat uit één dag theorie die afgesloten wordt met een instaptoets. U kunt de opleiding volgen bij een van de opleiders die u ook aanmeldt voor de instaptoets.

Resultaat

Na het positief afsluiten van de instaptoets bent u wettelijk bevoegd om onder toezicht van een gediplomeerd begeleider maximaal één jaar aan de slag te gaan als Leerling Bestrijdingstechnicus. Zo kunt u kennismaken met het vakgebied en bepalen of u de volledige BT-opleiding wilt volgen.